Katja Iliaens

 

Mijn verhaal begint in 2003. Na een periode van lage immuniteit stak een pseudo-allergie de kop op. Dit is een soort voedselintolerantie die dezelfde klachten uitlokt als een allergie. Anderhalf jaar lang kreeg ik netelroos en opgezwollen gewrichten van histaminerijke voeding en voedingsmiddelen met bewaarmiddelen of kleurstoffen in verwerkt. Eten uit pakjes was plots geen optie meer. De omschakeling was eerst moeilijk maar al snel ondervond ik het positieve effect van pure voeding op mijn lichaam.

Gezond én lekker eten werd mijn passie. Daarom ruilde ik mijn job in de milieusector in voor een eigen eethuis. Ik kende de valkuilen van gezond uit eten gaan en hoe sociale contacten hierdoor bepaald worden. Dit zette me aan het denken waardoor ik één van de pioniers werd in Hasselt aangaande gezonde gluten- en lactose vrije gerechten. Iedereen verdient immers een gerecht met meer dan alleen maar sla.

Na bijna tien jaar stopte ik met mijn zaak ‘de Coeckepanne’ en leerde in een dieetwinkel veel bij over voedingssupplementen en intolerantievrije voeding.

Hoewel mijn levensstijl en voeding ondertussen grondig veranderd waren, was ik nog steeds niet klachtenvrij. De diagnose coeliakie (glutenintolerantie) en de ziekte van Hashimoto (schildklier) werden vastgesteld.

Mijn eigen hooggevoeligheid zette me aan om me nog meer te verdiepen in natuurlijke voeding, hormonale balans en intoleranties. Ik volgde tal van bijscholingen en studeerde af als voedingsdeskundige, met focus op natuurvoeding.

De brede kijk die ik inmiddels heb verworven, wil ik gebruiken om anderen te helpen. Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie gezonde voeding, beweging en een positieve ingesteldheid je gezond en gelukkig kunnen maken. Bovendien hoeft lekker en gezond eten niet ingewikkeld of duur te zijn. Wil jij ook een gezondere levensstijl maar worstel je hier nog mee? Ik help je graag om je balans terug te vinden.

Het verhaal achter

Het logoDe Icosaëder staat symbool voor verandering en beweging en wordt gelinkt aan het teken ‘water’. Alles wat vastzit of moeizaam gaat, komt door water in beweging. Water spiegelt de strijd waarin je kunt groeien en veranderen.

De Icosaëder daagt je uit om je levensstijl creatief aan te pakken.